Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2016-08-22
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim

Składniki:

  • Kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim „Gzella
  • wieprzowina Gzella [400 g]
  • fasola [1 szklanka]
  • kasza jęczmienna [1 szklanka]
  • cebula [1 szt.]
  • czosnek
  • włoszczyzna z kapustą [1 szt.]
  • liście laurowe [2 szt.]
  • ziele angielskie (kilka ziarenek)
  • sól
  • pieprz
  • utłuczone ziarna jałowca [1 łyżka]
  • majeranek [1 łyżka]

Przygotowanie:

Umytą fasolę zalewamy 2 litrami przegotowanej wody i zostawiamy na noc. Następnego dnia dodajemy pokrojone w grubą kostkę mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i utłoczone ziarna jałowca. Wszystko razem gotujemy.

Kaszę myjemy, odsączamy i wsypujemy do wrzącej zupy. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 30-40 minut. Obraną i umytą włoszczyznę drobno kroimy, cebulę przypiekamy, dodajemy do zupy razem z pokrojoną w plasterki Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim. Gotujemy kilkanaście minut. Gdy wszystkie składniki są miękkie, zupę doprawiamy majerankiem i czosnkiem z solą.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa pieczarkowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem