Ślimaczki z ciasta francuskiego

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2016-08-30
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ślimaczki z ciasta francuskiego
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ślimaczki z ciasta francuskiego

Składniki:

  • szynka parzona [200 g]
  • świeże pieczarki [200 g]
  • olej [2 łyżki]
  • ser podlaski MSM Mońki [200 g]
  • kapusta pekińskińska [150 g]
  • pomidory suszone z oleju [4 szt.]
  • pieprz
  • ciasto francuskie [375 g] (ok. dwie rolki)
  • jajka [1 ]

Przygotowanie:

Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju, aż z pieczarek odparuje woda. Wystudzić, dodać starty ser, suszone pomidory pokrojone w paseczki i drobno posiekaną kapustę. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dokładnie wymieszać.
Na płaty ciasta francuskiego równomiernie rozłożyć farsz, zwinąć i pociąć na parocentymetrowe krążki. Każdy posmarować roztrzepanym jajkiem i upiec w rozgrzanym piekarniku (ok. 180°C) na złoty kolor.
Podawać z ulubionym zimnym sosem np. czosnkowym.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciastka dyniowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem