Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Flaki wołowe

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2009-10-29
  • Flaki wołowe

Składniki:

Przygotowanie:

Flaki dokładnie wyczyść. Natrzyj solą i kilkakrotnie wypłucz pod bieżącą ciepłą wodą. Następnie zalej zimną wodą, zagotuj i odcedź. Powtórnie zalej zimną wodą, zagotuj i odcedź. Następnie zalej zimną wodą i gotuj do miękkości przez 3–4 godz. Ugotowane flaki ostudź i pokrój w cienkie paseczki. Włoszczyznę oczyść, umyj, zetrzyj na tarce do jarzyn i podsmaż na 1 łyżce masła. Kapustę umyj i pokrój w szerokie paski. Włoszczyznę i kości zalej 3 szklankami wody i ugotuj. Kości wyjmij, a do wywaru z włoszczyzną dodaj flaki i wszystkie przyprawy. Gotuj jeszcze około półtorej godziny. Cebulę obierz, opłucz, pokrój w cienkie krążki. Podsmaż na oleju, oprósz mąką. Gdy się lekko przyrumieni, dodaj do flaków i zagotuj. Śmietanę wymieszaj z kilkoma łyżkami gorącej zupy, wlej do pozostałej zupy i jeszcze raz zagotuj, stale mieszając. Na końcu dodaj parmezan. Na patelni rozpuść resztę masła i posyp bułką tartą. Wlej do flaków bezpośrednio przed podaniem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 100 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Pepus, 2010-10-20 14:36:22
    Pepus
    Nigdy do flaków nie dodaję kapusty ani bułki tartej. W spisie nie masz podanej włoszczyzny proszę byś dopisała.
    Nie robię też flaków na kostkach rosołowych lepiej dodać trochę wołowiny i dobrze doprawić.
    Jeśli będę próbowała Twój przepis to ominę tą bułkę tartą i kostki rosołowe. Oceniam dopiero po wypróbowaniu przepisu.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym