Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Lukier bardzo prosty

  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Lukier bardzo prosty
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Lukier bardzo prosty

Składniki:

Przygotowanie:

Z podanych składników należy utrzeć gładką masę. I to wszystko. :)

Ja mieszkam sok z wodą, po czym stopniowo dodaję cukru pudru. Czasem potrzeba go mniej, czasem więcej, zależnie od tego co chcemy posmarować i jak grubo. No i od wielkości łyżki. ;)
Gdyby coś poszło nie tak zawsze można dosypać cukru lub dolać któregoś składnika płynnego.

Lukier szybko stygnie i ładnie się błyszczy. Polecam.

    Śr. ocena: 4.92 / recenzji: 12 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto winogronowe

Komentarze

  • eloania, 2009-12-24 13:28:23
    eloania
    2
    wczoraj chcialam zrobic lukier i sie zastanawialam jak to zrobic;p i w koncu zostalam przy cukrze pudrze samym;p nastepnym razem napewno skorzystam, dzieki ;]
  • zlosliwiec, 2009-12-24 13:36:29
    zlosliwiec
    3
    U nas w domu lukruje się identycznym lukrem - prosty i skuteczny przepis na znikające lukrowane cudeńka
  • katakumba, 2009-12-26 19:04:13
    katakumba
    2
    a jak świetnie robi za klej! wszytsko przyklei, na piernikach mam nawet połówki orzechów włoskich i trzymają się na mur beton
  • Seona, 2009-12-30 18:02:01
    Seona
    2
    To chyba najbardziej znany i najpyszniejszy lukier na forum Też go mam w swoich przepisach i uwielbiam!
  • prowokatorka, 2009-12-30 18:06:46
    prowokatorka
    2
    Bardzo dobry lukier.Stosuję do wszystkich wypiekanych ciastek.Polecam.
  • magdaka13, 2010-01-02 22:22:41
    magdaka13
    2
    Prosta rzecz a cieszy. Mysmy tez ostatnio robili lukier z magicznym skladnikiem - octem winnym, ale widze, ze twoja wersja jest zdecydowanie lepsza
  • mikaaa84, 2010-01-31 23:20:16
    mikaaa84
    proste, słodkie ale jakie kaloryczne )
    Komentarz
  • Martilla, 2010-02-17 15:11:05
    Martilla
    1
    Dobrze kryjący, smaczny lukier.
  • szyna, 2010-03-27 11:03:42
    szyna
    0
    Muszę koniecznie wypróbować
  • Berlinianka, 2010-03-29 20:25:25
    Berlinianka
    1
    Dobry lukier. Akurat na Wielkanoc do baby
    Czasami sok z cytryny i wodę zastępuję letnim mlekiem, ale proporcje mniej więcej te same.
  • libra777, 2010-05-22 13:46:22
    libra777
    -1
    Lukier dobrze wygląda na cieście , nie spływa , muszę wypróbować.
  • Justyna1505, 2010-07-30 20:07:17
    Justyna1505
    Też taki robię, ale dodaję białko jajko, wtedy ma jeszcze ładnieszy kolor
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-12-17 18:33:05
    Sensuel
    1
    Zrobiłam go dzisiaj tylko w wersji bardziej gęstej aby ozdobić ciasteczka.Super....Też tak robiłam kiedyś jak bawiłam się w lukrowanie ciach .
  • klauda40, 2015-01-03 16:31:24
    klauda40
    0
    Nareszcie przypadkowo mam lukier do jakblecznika zamiast cukru pudru bo lepszy))

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem
  • Mniam: 1
    Bezglutenowe muffiny piernikowo-powidłowe