Szybki tort orzechowy - idealny na jesień

autor: , kategoria: torty , dodano: 2016-10-23
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Szybki tort orzechowy - idealny na jesień
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Szybki tort orzechowy - idealny na jesień

Składniki:

  • masa kajmakowa [1 ] (puszka)
  • śmietanka 36% [250 g]
  • serek mascarpone [250 g]
  • cukier brązowy [100 g]
  • orzechy [250 g]
  • czekoladowe spody tortowe Dan Cake [1 op.]
  • sok z cytryny [0.5 szt.]
  • woda [0.5 szklanki]

Przygotowanie:

Śmietankę ubijamy w dużej misce. Dodajemy do niej serek mascarpone oraz brązowy cukier. Całość miksujemy aż składniki dokładnie się połączą. Orzechy rozkruszamy. Rozdzielamy masę na dwie części i do jednej połowy dodajemy potłuczone orzechy. Sok cytrynowy mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy roztworem spody tortowe od Dan Cake. Pierwszy spód wykładamy na paterę. Na jego wierzchu rozprowadzamy masę z serka mascarpone z orzechami. nakładamy drugi, nasączony spód i przekładamy go masa kajmakową. Nakładamy trzeci spód. Na całości ciasta rozprowadzamy masę z serka mascarpone. Ozdabiamy orzechami oraz masą kajmakową.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Elżbieta Żołek - Tort bezowy

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką