Zupa ze szparagów z makaronem z Szynki Dojrzewającej

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2016-10-24
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa ze szparagów z makaronem z Szynki Dojrzewającej
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa ze szparagów z makaronem z Szynki Dojrzewającej

Składniki:

  • Szynka Dojrzewająca firmy Gzella 150g
  • białe szparagi (mogą być konserwowe) 1 wiązka
  • woda 0,75l
  • serek topiony kremowy 100g
  • masło 1 łyżka
  • sól, cukier, biały pieprz do smaku
  • sos sojowy 1 łyżeczka
  • śmietanka słodka 18% 100ml
  • śmietana kwaśna 18% 100mlśmietana kwaśna 18% 100ml

Przygotowanie:

Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie (z dodatkiem szczypty cukru). Części z główką wyciągnąć, a te dolne zmiksować z wodą (w której się gotowały) i serkiem topionym. Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło. Obie śmietany połączyć, zahartować, wymieszać. Wszystko razem połączyć. Na koniec dodać szparagi z główką.

Szynkę dojrzewającą pokroić jak makaron do rosołu, podsmażyć na suchej patelni do lekkiego zrumienienia i posypać zupę.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa grochowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem