Zupa rybna biała Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2016-11-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa rybna biała Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa rybna biała Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:

  • 200 ml kwaśnej śmietany 12% „Piątnica”
  • 150 ml słodkiej śmietanki 30% ,,Piątnica”
  • 1 ½ litra wody
  • 100g marchwi100g marchwi
  • 70g selera
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 średni pomidor
  • 700g fileta z dorsza
  • 1 łyżka mąki
  • 50g pora (jasna część)
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku

Przygotowanie:

Do osolonej wody dodać liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną w kostkę marchew i seler. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pokrojonego w grubą kostkę fileta z dorsza. Połączyć obie śmietany z mąką, zahartować i wlać do zupy. Por pokroić w cieniutkie półkrążki, pomidora w średnią kostkę i dodać do garnuszka. Doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym. Gotować zupę 2 minuty na wolnym ogniu, następnie wyłączyć i dodać posiekany koperek.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 65 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa rybna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem