Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2016-12-22
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

Składniki:

  • świeży karp [1.2 kg]
  • świeżych pieczarek [500 g]
  • cebula [1 szt.]
  • średni pęczek natki pietruszki [1 szt.]
  • sera Gouda MSM Mońki w plastrach [150 g]
  • czosnku [3 ząbki]
  • oleju [2 łyżki]

Przygotowanie:

Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować karpia, następnie natłuścić rybę odrobiną oleju. Piec w temperaturze 180°C przez godzinę. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, na karpia położyć pozostałe plasterki sera.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Pieczony karp po azjatycku

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem