Śledzie w sosie śmietanowo - koperkowym

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2016-12-28
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śledzie w sosie śmietanowo - koperkowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śledzie w sosie śmietanowo - koperkowym

Składniki:

  • - Śmietana 18% „Piątnica” 200g [1 szt.]
  • filety śledziowe [6 szt.]
  • majonez [1 łyżka]
  • koperek świeży [1 pęczek]
  • cukier [1 ] (płaska łyżeczka)
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Następnie odsączyć je z wody i pociąć na równe, niewielkie kawałki.

Śmietanę połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek i przyprawy do smaku. Do gotowego sosu śmietanowo - koperkowego dodać wcześniej odsączone śledzie i wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście francuskim

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem