Bavette Barilla z pikantnymi krewetkami

autor: , kategoria: owoce morza, makarony , dodano: 2017-01-16
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bavette Barilla z pikantnymi krewetkami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bavette Barilla z pikantnymi krewetkami

Składniki:

  • Makaron Bavette Barilla [250 g]
  • czerwonej cebuli [0.5 szt.]
  • krewetek koktajlowych [50 g]
  • zielonej fasolki szparagowej [50 g]
  • korzeń imbiru [1 łyżka]
  • czosnku [2 ząbki]
  • wędzonej papryki [0.5 łyżeczki]
  • słodkiej papryki [0.5 łyżeczki]
  • płatków peperoncino [0.5 łyżeczki]
  • oliwa z oliwek [3 łyżki]
  • sól i pieprz [1 szczypta]

Przygotowanie:

1. Makaron Barilla ugotuj al dente w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zachowując odrobinę wody.
2. W drugim garnku ugotuj fasolę szparagową w osolonej wodzie.
3. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę. Kiedy już się zeszkli, dorzuć wcześniej umyte krewetki, starty na tarce imbir, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, przyprawy i pozostałą z gotowania makaronu wodę.
4. Całość dokładnie wymieszaj i duś na niewielkim ogniu przez 5 minut.
5. Na koniec do sosu dodaj ugotowaną wcześniej fasolkę szparagową.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Dieta warzywno-owocowa dr. Dąbrowskiej

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką