Piegusek

autor: , kategoria: ciasta ucierane, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-12-26
  • Piegusek

Składniki:

  • jajka [6 szt.]
  • cukier [1.5 szklanki]
  • margaryna [250 g]
  • proszek do pieczenia [2 łyżeczki]
  • mak [3 szklanki]
  • mąka [2 szklanki]
  • aromat migdałowy do ciast

Przygotowanie:

Margarynę ucieramy z cukrem dodając po jednym jajku. Następnie wsypa 2 szkl. mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy mak (ja dodaje mase makową) (jak ktos chce może dodac takze zapach migdałowy)

piec 45 min, w 180 st.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 65 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto Pani Walewska

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)