Wytrawne mini kanapeczki z żurawinowym chutney

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2017-02-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wytrawne mini kanapeczki z żurawinowym chutney
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wytrawne mini kanapeczki z żurawinowym chutney

Składniki:

  • 200g konfitury żurawinowej
  • 1 duża cebula czerwona
  • 2 nieduże, twarde jabłka
  • 100ml octu jabłkowego
  • ½ szklanki soku z pomarańczy
  • ¾ szklanki cukru
  • szczypta chili
  • ½ łyżeczki imbiru
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • chleb tostowy pszenny np. Dan Cake
  • 100g dobrego pasztetu

Przygotowanie:

Cebulę i jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do garnka. Dodajemy ocet jabłkowy, sok z pomarańczy, cukier i gotujemy na wolnym ogniu często mieszając, aż nadmiar płynu odparuje. Całość doprawiamy przyprawami. Pod koniec dodajemy konfiturę żurawinową i jeszcze chwilę gotujemy. Z kromek tostowego chleba dan cake za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Każdy krążek smarujemy grubą warstwą wystudzonego żurawinowego chutney i przykrywamy drugim krążkiem. Na wierzch mini kanapeczek dekoracyjnie wykładamy pasztet i dekorujemy natką pietruszki.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: frytki z bakłażana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką