Tort jabłeczny bez pieczenia

autor: , kategoria: torty , dodano: 2009-12-26
  • Tort jabłeczny bez pieczenia

Składniki:

  • masło [250 g]
  • żółtko z jajka [2 szt.]
  • cukier puder [1 szklanka]
  • orzechy włoskie
  • rodzynki
  • cukier waniliowy
  • jabłka [75 dag]
  • biszkopty [1 op.]
  • galaretka [1 op.]

Przygotowanie:

Średniej wielkości tortownicę wyłoży połamanymi biszkoptami. Masło utrzec w misce z żółtkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Obrac jabłka, zetrzec na tarce o dużych oczkach, dodac do masy. Dodac takze posiekane orzechy, rodzynki i wymieszac. Wyłożyc mase na połamane biszkopty, wyrównac powierzchnię.Posypac grubymi okruchami biszkoptów. Rozpuścic galaretkę wg.przepisu na opakowaniu,ostudzic,odczekac az galaretka zacznie gestniec(musi osiągnąc konstynstensję gęstej śmietany)zalac tort odstawic do schłodzenia na 3-4 godz.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Elżbieta Żołek - Tort bezowy

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką