Mule w sosie serowo pomidorowym

autor: , kategoria: owoce morza , dodano: 2017-02-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mule w sosie serowo pomidorowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mule w sosie serowo pomidorowym

Składniki:

  • mule [1 kg]
  • białe wino [200 ml]
  • serek topiony MSM Mońki [100 g]
  • czosnek [3 ząbki]
  • oliwa [3 łyżki]
  • szalotka [3 szt.]
  • Dojrzałe pomidory [3 szt.]
  • świeża bazylia
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie:

Mule dokładnie oczyścić i umyć w zimnej wodzie. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i wrzucić posiekany czosnek oraz szalotkę. Chwilę podsmażyć do lekkiego zrumienienia. Dodać pomidory, podlać winem, doprawić solą i pieprzem. Dodać mule, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. 2 – 3 minuty. Mule wyciągnąć, dodać serek topiony i wszystko dokładnie zmiksować. Gotowy sos wylać na talerz, ułożyć mule i udekorować świeżą bazylią. Podawać z ulubionym pieczywem.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa owocowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką