Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2017-02-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego

Składniki:

  • Polędwica Wołowa firmy Gzella (lub polędwiczka wieprzowa) 400g
  • Karczek Dojrzewający firmy Gzella 4 długie plastry
  • pstrąg świeży 2 szt.
  • rozmaryn świeży 2-3 gałązki
  • sól, pieprz czarny do smaku
  • masło 100g
  • czosnek 3-4 ząbki
  • natka pietruszki 2-3 gałązki

Przygotowanie:

Pstrągi dokładnie umyć i wyfiletować, aby uzyskać cztery płaty ze skórą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Z polędwicy wołowej (cieńszej części) wyciąć cztery równe steki. Obsmażyć je krótko z wszystkich stron na odrobinie oleju, a następnie owinąć doprawionymi płatami z pstrąga i karczkiem dojrzewającym. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200st.C

Na gotowe roladki położyć masło czosnkowe i udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz gałązkami rozmarynu.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczne tartinki z łososiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem