Domowe masło z orzechami Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

autor: , kategoria: przekąski na zimno, pasty , dodano: 2017-02-28
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Domowe masło z orzechami Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Domowe masło z orzechami Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Składniki:

  • Śmietanka 42% 200g (np. „Piątnica”) 3 szt.
  • - orzeszki ziemne 100g (można użyć innych orzechów)
  • miód płynny 2 łyżki

Przygotowanie:

Schłodzone śmietanki wlać do miski i ubijać je mikserem, aż do momentu wytrącenia się masła. Odcedzać na sicie wyłożonym gazą i odcisnąć maślankę. Gotowe masło opłukać w zimnej wodzie i wstawić do lodówki.

Orzeszki ziemne zmielić w młynku do kawy, aż do momentu wytrącenia się oleju. Tak przygotowaną masę orzechową dodać do masła razem z miodem i dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednolitej masy.

Smacznego!




    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kurczakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką