Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami

autor: , kategoria: kremy i musy , dodano: 2017-03-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami

Składniki:

  • 100 g cukru
  • 75 g gorzkiej czekolady (min. 50% kakao), pokrojonej na kawałki
  • 400 g serka kremowego, np. Philadelphia, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżki likieru pomarańczowego lub innego deserowego likieru
  • wafle tortowe, (np. andruty) pokrojone na kawałki, do podania lub herbatniki, do podania

Przygotowanie:

1 Do czystego i suchego naczynia wsypać cukier, zmielić 10 s/obr. 10. Przełożyć do osobnego naczynia, odstawić.
2 Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 8 s/obr. 7. Czekoladę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
3 Dodać cukier puder, serek kremowy i likier, podgrzać 3 min 30 s/90°C/obr. 3.
4 Fondue sernikowo-czekoladowe przelać do miski. Wafle lub herbatniki zanurzać w fondue, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Elżbieta Żołek - Gofry z jabłkami i cynamonem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe