Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami

autor: , kategoria: kremy i musy , dodano: 2017-03-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami

Składniki:

Przygotowanie:

1 Do czystego i suchego naczynia wsypać cukier, zmielić 10 s/obr. 10. Przełożyć do osobnego naczynia, odstawić.
2 Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 8 s/obr. 7. Czekoladę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
3 Dodać cukier puder, serek kremowy i likier, podgrzać 3 min 30 s/90°C/obr. 3.
4 Fondue sernikowo-czekoladowe przelać do miski. Wafle lub herbatniki zanurzać w fondue, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe