Moskole z oscypkiem i kiełbasą Kruchą Kmicica

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2017-03-07
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Moskole z oscypkiem i kiełbasą Kruchą Kmicica
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Moskole z oscypkiem i kiełbasą Kruchą Kmicica

Składniki:

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić i wystudzić. Przecisnąć przez praskę do ziemniaków, dodać jajko, mąkę, pokrojony w kostkę oscypek i przyprawy do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wyłożyć powstałe ciasto na stolnicę, wyporcjować i uformować równe placki. Moskole powinny być grube na ok. 1,5 cm i mieć owalny kształt. Tak przygotowane, upiec na złoty kolor na suchej patelni lub odrobinie oleju.
Kiełbasę pokroić w grube plasterki, a cebulę w krążki i podsmażyć razem na oleju.

Wyłożyć na talerz Moskole i gotową kiełbasę z cebulką. Całość posypać posiekanym czosnkiem niedźwiedzim lub szczypiorem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem