Moskole z oscypkiem i kiełbasą Kruchą Kmicica

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2017-03-07
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Moskole z oscypkiem i kiełbasą Kruchą Kmicica
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Moskole z oscypkiem i kiełbasą Kruchą Kmicica

Składniki:

  • kiełbasa Krucha Kmicica „np. Gzella” 250g
  • ziemniaki 1kg
  • jajko 1 szt.
  • mąka pszenna ok. 1 szklanka
  • oscypek 150g
  • sól, pieprz do smaku
  • cebula 1 średnia szt.
  • olej 2 łyżki
  • świeży czosnek niedźwiedzi lub szczypior 1 pęczek

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić i wystudzić. Przecisnąć przez praskę do ziemniaków, dodać jajko, mąkę, pokrojony w kostkę oscypek i przyprawy do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wyłożyć powstałe ciasto na stolnicę, wyporcjować i uformować równe placki. Moskole powinny być grube na ok. 1,5 cm i mieć owalny kształt. Tak przygotowane, upiec na złoty kolor na suchej patelni lub odrobinie oleju.
Kiełbasę pokroić w grube plasterki, a cebulę w krążki i podsmażyć razem na oleju.

Wyłożyć na talerz Moskole i gotową kiełbasę z cebulką. Całość posypać posiekanym czosnkiem niedźwiedzim lub szczypiorem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Biryani z kurczakiem i zielonym groszkiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe