Lekki krem porowo-ziemniaczany z grzankami

autor: , kategoria: zupy kremy , dodano: 2017-03-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Lekki krem porowo-ziemniaczany z grzankami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Lekki krem porowo-ziemniaczany z grzankami

Składniki:

Przygotowanie:

1. Zieloną część pora odkroić, pozostałą białą część pokroić w cienkie krążki i razem z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem krótko podsmażyć w garnku na rozgrzanym oleju.
2. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew.
3. Całość zalać bulionem warzywnym, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem, gałką muszkatołową i ugotować pod przykryciem do miękkości. Następnie dokładnie zmiksować blenderem.
4. Kromki chleba bawarskiego Dan Cake ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą z oliwek i zapiec w piekarniku na złoty kolor.
5. Krem porowo-ziemniaczany podawać z ciepłymi grzankami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe