Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2017-03-24
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami

Składniki:

  • mąka tortowa [500 g] ((np. puszysta Lubella))
  • masło [200 g]
  • jajka [1 szt.]
  • sól [15 g]
  • serek ricotta [200 g] (można zastąpić serkiem kremowym)
  • śmietana 36% [100 g]
  • chrzan [2 łyżki]
  • sok z cytryny do smaku
  • sól i pieprz
  • rzodkiewki [1 pęczek] (pokrojone na cienkie plasterki 1 pęczek)
  • koperek
  • rzeżucha
  • wędzony łosoś w plastrach [200 g]

Przygotowanie:

Mąkę utrzyj z masłem i solą. Dodaj jajko i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto na tartaletki rozwałkuj i piecz w temperaturze 1600C na złotobrązowy kolor.


Ubij śmietanę, dodaj do niej sok z cytryny, chrzan, sól i pieprz, a następnie wymieszaj z serkiem ricotta.


Wyłóż tartaletki łososiem i napełnij musem z serka ricotta i chrzanu. Na koniec udekoruj rzodkiewkami, rzeżuchą i koperkiem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 7

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: roladki z szynki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem