Mazurek z kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2017-03-27
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek z kremem serowo-cytrusowym i bakaliami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek z kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Składniki:

  • mąka tortowa [500 g] ((np. Lubella Puszysta))
  • masło [250 g]
  • cukier puder [100 g]
  • cukier kryształ [100 g]
  • jajka [1 szt.]
  • żółtka [2 szt.]
  • sól [1 szczypta]
  • proszek do pieczenia [1 szczypta]
  • serek kremowy [500 g]
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • śmietana 36% [150 g]
  • cukier [50 g]
  • skórka z cytryny i pomarańczy
  • mieszane bakalie [1 op.]

Przygotowanie:

Wymieszaj pokrojone na kawałki masło z cukrem pudrem i cukrem zwykłym. Dodaj jajko oraz żółtka i wymieszaj. Dodawaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. Rozwałkuj ciasto i piecz w temperaturze 160stC na złoty kolor.

Serek zmiękcz łyżką, a śmietanę ubij z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym. Serek wymieszaj z ubitą śmietaną oraz skórkami cytrusów.

Wyłóż masę serową na upieczony mazurek i udekoruj bakaliami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 7

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką