Szpinakowe pesto

autor: , kategoria: makarony, dla diabetyków, kuchnia włoska , dodano: 2009-12-27
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Szpinakowe pesto
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Szpinakowe pesto

Składniki:

  • szpinak [450 g] (ilość dotyczy szpinaku mrożonego)
  • oliwa z oliwek [4 łyżki]
  • bazylia [3 łyżeczki] (bazylia suszona)
  • czosnek [3 ząbki]
  • sól (do smaku)
  • ser parmezan (wedle uznania)
  • makaron [400 g]

Przygotowanie:

Szpinak zamrożony gotujemy do całkowitego rozmrożenia w małej ilości wody. Dodajemy oliwy z oliwek. Siekamy niezbyt drobno ok. 15 sztuk orzechów arachidowych i wsypujemy razem z bazylią do szpinaku. Dodajemy zgnieciony czosnek. Polewamy sosem dowolny makaron, sypiemy nieco parmezanem i pałaszujemy ze smakiem:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jak obrać granat

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką