Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2017-05-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem

Składniki:

  • jajka [6 szt.]
  • majonez lub jogurt typu greckiego [4 łyżki]
  • łosoś wędzony [100 g]
  • advocat [2 łyżki]
  • płatki migdałów [50 g]
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz biały [0.5 łyżeczki]
  • kruche mini babeczki do nadzień słonych (np. Dan Cake) [12 szt.]

Przygotowanie:

1. Jajka ugotować na twardo, po wystudzeniu przekroić na pół, oddzielić delikatnie żółtko od białek.
2. Żółtka umieścić w misce, dodać majonez lub jogurt grecki, drobno posiekanego łososia i likier jajeczny.
3. Dodać pokruszone płatki migdałowe, wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
4. Powstałą masą jajeczną wypełnić Mini babeczki do nadzień słonych (np. od Dan Cake).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: gruszki z serem pleśniowym

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką