zapiekanka z naleśnikami

autor: , kategoria: z wieprzowiny, naleśniki , dodano: 2017-05-07
  • zapiekanka z naleśnikami

Składniki:

  • mięso mielone [500 g]
  • cebula [1 szt.]
  • czosnek [2 ząbki]
  • papryka [1 szt.]
  • pieczarki [200 g]
  • cukinia [500 g]
  • pieprz [1 szczypta]
  • ciasto naleśnikowe [400 ml]
  • sos beszamelowy [150 g]
  • ser żółty [100 g]

Przygotowanie:

Mięso mielone podsmażyć na cebulce i czosnku. Dodać pokrojone na drobną kosteczkę: paprykę, pieczarki, cukinię. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Z mąki, mleka, wody i jajka zrobić ciasto na naleśniki - tak, aby miały konsystencję śmietany. Dodać łyżkę oleju, aby nie przywierały do patelni. Usmażyć lekko zrumienione naleśniki.

Naczynie żaroodporne posmarować masłem lub margaryną. Układać warstwami : naleśnik, mięso z warzywami, beszamel. Na koniec posypać startym serem żółtym.

Zapiekać 20 minut w 180 stopniach. Na ostatnie 5 minut można zdjąć przykrycie formy aby ser się zrumienił.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jak zrobić naleśniki (ZAJAWKA)

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem