Muffinowe cukinie nadziewane Kiszką Ziemniaczaną i kiełbasą Polską z Kociewskiej Spiżarni

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2017-05-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffinowe cukinie nadziewane Kiszką Ziemniaczaną i kiełbasą Polską z Kociewskiej Spiżarni
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffinowe cukinie nadziewane Kiszką Ziemniaczaną i kiełbasą Polską z Kociewskiej Spiżarni

Składniki:

  • Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella) 200g
  • Kiełbasa (np. Polska z Kociewskiej Spiżarni firmy Gzella) 100g
  • cukinie młode okrągłe 2szt.
  • rozmaryn świeży 1 gałązka
  • pomidory suszone z oleju (razem z olejem) 200g
  • bazylia świeża 3 gałązki
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • papryka ostra 1 łyżeczka
  • woda 100ml
  • cukier brązowy 1 płaska łyżeczka

Przygotowanie:

Cukinie przekroić na pół i wydrążyć z gniazda nasienne. Z kiszki ziemniaczanej ściągnąć osłonkę, dodać pokrojony rozmaryn i wymieszać. Napełnić połówki cukinii farszem z kiszki. Kiełbasę pokroić w jednocentymetrowe plasterki i pionowo umieścić je w farszu. Tak przygotowane upiec w piekarniku w temperaturze 180 st.C przez około 45 minut.
Podawać z dipem z suszonych pomidorów.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście francuskim

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem