Domowe łódeczki ziemniaczane z aldamerem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2017-05-16
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Domowe łódeczki ziemniaczane z aldamerem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Domowe łódeczki ziemniaczane z aldamerem

Składniki:

  • ziemniaki [1.5 kg]
  • cebula [1 szt.]
  • czosnek [2 ząbki]
  • ser Aldamer MSM Mońki [200 g]
  • śmietana kwaśna [200 ml]
  • szczypior [1 pęczek]

Przygotowanie:

Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w całości, prawie do miękkości. Boczek pokroić w paseczki, cebulę w kostkę i razem podsmażyć na patelni. Pod koniec smażenia dodać rozdrobniony czosnek.
Wystudzone ziemniaki przekroić na pół, częściowo wydrążyć środki i nafaszerować wcześniej przygotowanym boczkiem wraz z cebulą. Tak przygotowane ziemniaki posypać startym serem żółtym i zapiec w piekarniku w temperaturze 180st.C w temperaturze przez około 20 minut.
Po wyciągnięciu z piekarnika, na każdego ziemniaka położyć po łyżce śmietany i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: muffinki z dynią

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką