Salsa pomidorowa

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2017-05-23
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Salsa pomidorowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Salsa pomidorowa

Składniki:

  • puszka pomidorów Łowicz [1 szt.]
  • papryczki chili [2 szt.]
  • cebula [1 szt.]
  • czerwona papryka [1 szt.]
  • czosnek [2 ząbki]
  • oregano [0.5 łyżeczki]
  • bazylia [0.5 łyżeczki]
  • świeżej kolendry [1 ] (garść)
  • • sól, pieprz, szczypta cukru
  • oliwa [2 łyżki]

Przygotowanie:

Na rozgrzaną patelnię wlać olej i podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek (nie zrumienić, bo będzie gorzki). Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zeszklenia. Wlać pomidory z puszki oraz resztę pokrojonych warzyw. Gotować przez 3 minuty. Doprawić bazylią, oregano, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Przelać sos do miksera, dodać kolendrę i krótko zblendować.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Doskonałe na imprezę! Top 5 szybkich przepisów na sałatki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką