Domowe nachosy

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2017-05-23
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Domowe nachosy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Domowe nachosy

Składniki:

  • mąka tortowej Lubella [200 g]
  • mąki kukurydzianej [200 g]
  • wody [300 g]
  • kumin [2 łyżeczki]
  • ostrej papryki [2 łyżeczki]
  • słodkiej papryki [1 łyżeczka]
  • kurkumy [1 łyżka]
  • soli [2 łyżeczki]
  • pieprzu [0.25 łyżeczki]
  • olej [8 łyżek]

Przygotowanie:

W misce wymieszać mąkę i wszystkie przyprawy. Wodę z olejem zagotować i dodać do mąki z przyprawami. Wymieszać dokładnie drewnianą łyżką i lekko wyrobić. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto podzielić na trzy części i rozwałkować na cieniutki placek na podsypanej mąką stolnicy. Pokroić w trójkąty, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: frytki z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem