Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2017-06-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym

Składniki:

  • Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella) 300g
  • mleko 250ml
  • świeży tymianek
  • pieprz czarny do smaku
  • masło
  • szparagi świeże, zielone 1 pęczek

Przygotowanie:

Z kiszki ziemniaczanej zdjąć osłonkę i przełożyć do rondelka. Zalać mlekiem, dodać posiekany tymianek oraz pieprz do smaku. Podgrzewając i często mieszając rozprowadzić kiszkę w mleku do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy całość się zagotuje, zdjąć z ognia, dodać masło
i wymieszać.

Szparagi ugotować do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.

Podawać z gorącym kremem ziemniaczanym.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: roladki z szynki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką