fit pierożki

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, pierogi , dodano: 2017-06-16
  • fit pierożki

Składniki:

  • glowka mlodej kapusty srednia [1 główka]
  • 250 g sera bialego chudego [250 g]
  • cebula biała [1 główka]
  • lyzka margaryny (do smażenia )
  • maka pszenna [750 g]
  • 2szkl.wody bardzo cieplej (do ciasta)
  • wegeta i pieprz (do farszu)

Przygotowanie:

Farsz : młoda kapustę szatkujemy i parzymy w osolonej wodzie ze trzy minuty . jak ostygnie delikatnie osaczamy z wody.Cebulę podsmażamy na margarynie i dodajemy kapustę razem chwileczkę mieszamy . jak troszkę ostygnie kruszymy ser i mieszamy wszystko razem z pieprzem i wegeta.Farsz gotowy. Ciasto: mój przepis zawsze się sprawdza nawet tym co nigdy nie robili pierogów. Mąkę wsypuję do miski zalewam gorąca woda chwilkę czekam i wyrabiam ciasto. Nie dodajemy soli ani jajka. Jak jest ciasto wyrobione lepimy pierogi .wrzucamy na wrzątek z odrobina soli i gotowe

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pieczone bataty

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem