Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Biszkopt z bitą śmietaną i owocami

autor: , kategoria: ciasta ucierane, kuchnia polska , dodano: 2009-10-29
  • Biszkopt z bitą śmietaną i owocami

Składniki:

Przygotowanie:

Owoce umyć, oczyścić z szypułek i osuszyć na papierowym ręczniku. Część odłożyć
do dekoracji. Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z połową cukru na puszystą masę, dodać śmietanę, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól i ubitą pianę, wszystko lekko wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25–30 min w temperaturze 200°C. Sprawdzić patyczkiem, czy się upiekło. Po upieczeniu, gdy lekko przestygnie, wyjąć z tortownicy i schłodzić. Przekroić bardzo ostrym nożem na dwa placki. Przełożyć lekko ocukrzonymi poziomkami (malinami), przykryć drugim plackiem. Udekorować śmietanką kremówką ubitą z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym oraz odłożonymi wcześniej owocami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • prowokatorka, 2010-01-04 14:27:19
    prowokatorka
    Mam pytanie na jakiej mące robimy biszkopt ?,bo zdania są podzielone .Jedni robią na krupczatce a inni na tortowej.Dla mnie jest to ważne.
    Komentarz
  • ewelline, 2010-01-10 00:39:31
    ewelline
    a ja robię z tortowej, krupczatkę dodawałam tylko do babek i wychodziły cudowne Maka krupczatka szybko sie psuje wychodzą z niej robaczki z w mojej miejscowości prawie jej w sklepech nie bylo wlasnie z tego powodu
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym