Mini świderki czekoladowe z musem mascarpone, nektarynką i syropem klonowym

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2017-06-19
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mini świderki czekoladowe z musem mascarpone, nektarynką i syropem klonowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mini świderki czekoladowe z musem mascarpone, nektarynką i syropem klonowym

Składniki:

  • Makaron Lubella Mini Świderki z czekoladą 1 opakowanie(400 g)
  • nektarynki 4 sztuki
  • serek mascarpone 250g
  • orzechy laskowe 50g
  • syrop klonowy 50ml

Przygotowanie:

Makaron Lubella ugotuj według przepisu na opakowaniu. Orzechy upraż w piekarniku przez ok. 15minut (bez tłuszczu), w temperaturze 160 st.C.

Serek mascarpone rozbij, ugniatając go łyżką, aż stanie się miękki.

Ugotowany makaron wymieszaj z pokrojonymi w ósemki nektarynkami. Podaj go na serku mascarpone. Całość posyp pokruszonymi orzechami laskowymi i polej syropem klonowym.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Węglowodany - jakie jeść żeby nie tyć

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem