Biała pieczona kiełbasa

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, Wielkanocne potrawy , dodano: 2009-12-27
  • Biała pieczona kiełbasa

Składniki:

  • kiełbasa biała [1 kg]
  • cebula biała [2 szt.]
  • czosnek [4 ząbki]
  • pieprz czarny
  • oliwa [0.5 szklanki]
  • sos sojowy [0.33 szklanki]

Przygotowanie:

Cebule siekamy, czosnek zgniatamy, zalewamy oliwą i sosem sojowym,
mieszamy doprawiamy pieprzem.
Kiełbasę nakłuwamy widelcem, zalewamy oliwą i sosem, odstawiamy do
lodówki na całą noc.
Następnego dnia wyjmujemy z zalewy i pieczemy przez pół godziny w temp
170 stopni.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Przekąski na Sylwestra

Komentarze

  • m_martka, 2009-12-28 12:58:48
    m_martka
    Nie wiem czemu w przepisie wyskoczył mi błąd ale ma być pół szklanki oliwy i 1/3 szklanki sosu sojowego.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka
  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem