Patisony faszerowane pomidorami i serem morskim

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2017-08-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Patisony faszerowane pomidorami i serem morskim
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Patisony faszerowane pomidorami i serem morskim

Składniki:

  • • 4 średnie sztuki patisonów (ok. 12-14 cm średnicy)
  • • 300 g pomidorów Lima (lub innych mięsistych)
  • • 300 g sera żółtego – Morski MSM Mońki
  • • 2 ząbki czosnku
  • • ¼ łyżeczki chilli
  • • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • • sól do smaku

Przygotowanie:

Patisonom odciąć tak zwane „czapki”, wydrążyć miąższ ze środków i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę i pokroić w plasterki. Czosnek posiekać i wymieszać z miąższem patisonów, płatkami chili i oliwą. Patisony posolić w środku i na przemian, warstwami układać pomidory, miąższ, starty ser żółty i igiełki rozmarynu (ostatnią warstwą powinien być ser). Tak przygotowane patisony przykryć „czapkami” i upiec w piekarniku w temperaturze 180oC przez ok. 40 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Pomidory faszerowane mięsem mielonym

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką