Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2017-08-17
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą

Składniki:

  • • Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz
  • • 600 g schabu bez kości
  • • 70 g kaszy jaglanej (waga suchej)
  • • łyżeczka mielonej papryki ostrej
  • • 0/5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
  • • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Łowicz
  • • łyżka oleju rzepakowego
  • • cebula czosnkowa
  • • 3 ogórki kiszone
  • • łyżka posiekanego koperku

Przygotowanie:

Do ugotowanej kaszy dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz. Piekarnik nagrzej do 180°. Mięso pokrój na 6 kawałków, cienko rozbij i posmaruj ugotowaną kaszą jaglaną. Zwiń i przełóż do woreczka do pieczenia. Woreczek zamknij i ułóż na blaszce piekarnika. Mięso piecz przez 40 minut. Na patelni zeszklij cebulę, dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone oraz słoik Sosu Uniwersalnego Ciemnego Łowicz. Chwilę duś, dopraw koperkiem. Upieczone roladki włóż do sosu i duś jeszcze przez chwilę, by smaki się połączyły.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Roladki z ogórka

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem