Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2017-08-17
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym

Składniki:

  • • 1 kg żeberek wieprzowych (pasek)
  • • 2-3 liście laurowe
  • • 5-7 ziaren ziela angielskiego
  • • Sól
  • • Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz
  • • 1 łyżeczka musztardy ostrej
  • • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • • 4 łyżki cukru brązowego
  • • 1,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzej do 200°. Żeberka pokrój na kawałki i ułóż w brytfance kośćmi do góry. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Zalej żeberka wrzątkiem, przykryj folią aluminiową i piecz 1,5 godziny. Słoik sosu przelej do rondla. Dodaj czosnek z musztardą, koncentratem, pieprzem i cukrem. Mieszaj i zagotuj. Gotuj jeszcze około 15 minut. Wyjmij żeberka i zlej wodę. Posmaruj je 1/3 sosu i ułóż mięsem do góry.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 100 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Szpinakowe ravioli

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem