Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2017-08-28
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym

Składniki:

  • • 500 g ugotowanych ziemniaków
  • • 1 jajko
  • • 300 g mąki pszennej
  • • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • • 500 g świeżych pieczarek
  • • 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
  • • 3-4 gałązki natki pietruszki
  • • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ugotowane i wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić na maszynce do mięsa. Dodać mąkę, jajko, zarobić ciasto i podzielić je na cztery równe części. Stolnicę posypać mąką i z każdej części ciasta uformować walec o grubości ok. 3 centymetrów. Następnie pokroić w 3 centymetrowe kawałki i gotować partiami w osolonej wrzącej wodzie przez 3 minuty, aż od wypłynięcia. Odcedzić, natłuścić odrobiną oleju i pozostawić do wystygnięcia.
Pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Osobno na łyżce oleju podsmażyć na złoty kolor gnocchi. Wyłożyć na talerz, dodać podsmażone pieczarki i posypać utartym serem Aldamer. Udekorować listkami natki pietruszki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem