Sałatka arbuzowa z miętowym dressingiem i chrupiącą bagietką

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2017-08-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sałatka arbuzowa z miętowym dressingiem i chrupiącą bagietką
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sałatka arbuzowa z miętowym dressingiem i chrupiącą bagietką

Składniki:

  • • arbuz – 500 g
  • • czarne oliwki – 6 sztuk na porcję
  • • cebula – ½ sztuki
  • • ser feta – 100 g
  • • mięta – 2 garści
  • • oliwa z oliwek – 4 łyżki
  • • sok z połowy cytryny
  • • czarny pieprz - szczypta
  • • szczypiorek do dekoracji
  • • Bagietka do odpieku (np. Dan Cake)

Przygotowanie:

Arbuza pokroić w trójkątne kawałki i ułożyć na talerzu. Cebulę pokroić w piórka, ułożyć na cząstkach arbuza razem z oliwkami. Ser feta rozdrobnić i posypać nim sałatkę. Listki mięty drobno posiekać. Dodać oliwę, sok z cytryny i pieprz. Dokładnie wymieszać. Dressingiem polać sałatkę, ozdobić posiekanym szczypiorkiem. Bagietkę do odpieku pokroić na kawałki, skropić oliwą z oliwek. Zapiekać w piekarniku kilka minut na złoty kolor. Podawać jako dodatek do sałatki arbuzowej.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka ziemniaczana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką