Cynamonowy, puszysty omlet

autor: , kategoria: omlety , dodano: 2017-09-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cynamonowy, puszysty omlet
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cynamonowy, puszysty omlet

Składniki:

Przygotowanie:

Białka ubij ze szczyptą soli. Gdy piana będzie niemal sztywna, dodaj do niej żółtka i całość lekko wymieszaj. Ubijanie najpierw białek nie jest konieczne, ale to jedyny sposób na uzyskanie naprawdę puszystego omletu. Serek homogenizowany (w proporcjach 2 łyżki na 2 jajka) zmieszaj z masą jajeczną, a następnie dodaj jeszcze dużą łyżkę mąki. Dokładnie wymieszaj, a następnie delikatnie wylej na patelnię z uprzednio roztopionym masłem (ok. pół łyżeczki) i ułóż płatki Lubella Mlekołaki Cinis Gwiazdki. Wzór z uśmiechniętą buzią czy kwiatkiem na pewno umili śniadanie Twojemu dziecku. Omlet smaż przez 4 minuty na niewielkim ogniu, przerzuć na drugą stronę (możesz przełożyć go na pokrywę patelni i potem na odwróconą patelnię, wtedy najmniej prawdopodobne, że się rozpadnie) i smaż jeszcze 2 minuty.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem