Pasztet z królika ze szpinakiem

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2017-09-13
  • Pasztet z królika ze szpinakiem

Składniki:

  • Królika [600 g]
  • Marchewka1
  • pietruszka [1 ]
  • Garść liści szpinaku
  • seler [1 ]
  • posiekanej natki pietruszki [2 łyżki]
  • liść laurowy [1 ]
  • Ziele angielskie 2 ziarna
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • jajka [2 ]

Przygotowanie:

1.Marchew, pietruszkę i seler (obrane) po przekrajać na połowy. Do garnka wlać 1l. wody, wrzucić królika, pokrojone warzywa, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować ok.1h
2. Mięso oddzielić od kości, pokroić na kawałki. Mięso zmielić z ugotowanymi warzywami i szpinakiem. Dodać jajka, natkę. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę.
3. Formę (keksową) wysmarować oliwą, włożyć masę. Piec ok.45min. w 180 stopniach

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pasztet z ciecierzycy

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem