Pierś kurczaka zapiekana w porach z ananasem

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2017-09-13
  • Pierś kurczaka zapiekana w porach z ananasem

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka [1 ]
  • przyprawa do drobiu
  • Pół dużego pora lub cały mniejszy [1 ]
  • Pół puszki ananasa
  • keczup [5 łyżek]
  • majonez [5 łyżek]
  • Soku z ananasa [5 łyżek]

Przygotowanie:

Mięso kroimy w plastry, posypujemy przyprawą. Kroimy pora w plastry, dzielimy na 2 części. Ananasa kroimy w większą kostkę i łączymy z jedną częścią pokrojonego pora.
Robimy sos: ketchup, majonez, sok z ananasa.
W naczyniu żaroodpornym układamy: 1. Por; 2.Pierś; 3. Por wymieszany z ananasem; 4. Zalewamy wszystko sosem.

Piec w 180 stopniach, ok.45 min.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kokosbollar - Joanna Bielak

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką