Zapiekanka z makaronem, łososiem i szoinakiem

autor: , kategoria: zapiekanki , dodano: 2017-09-17
  • Zapiekanka z makaronem, łososiem i szoinakiem

Składniki:

  • makaron penne [150 g]
  • szpinak [100 g] (Ja zawsze dodaję świeży)
  • śmietana 36% [60 ml]
  • mozzarella [50 g] (starta)
  • ser żółty [50 g] (starty)
  • łosoś [100 g] (wędzony)
  • pomidorki koktajlowe [150 g]
  • bazylia świeża (na wierzch)
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie (al dente), dodać szpinak, gotować jeszcze chwilę (ok. minuty). Doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego.
Śmietanę, ser i mozzarellę rozpuścić w garnku. Wyłożyć na makaron.
Delikatnie posypać ostrą papryką.
Na wierzchu układać pokrojonego łososia (można go delikatnie wcisnąć w ser). Na to układamy pomidorki (przekrojone na pół). Posypać delikatnie solą i pieprzem. Ułożyć bazylię.
Piec w 200 stopniach ok. 20 min.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zapiekanka z bakłażana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem