Czerwona zupa z ryżem

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2009-12-28
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Czerwona zupa z ryżem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Czerwona zupa z ryżem

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie wrzucić na rozgrzaną oliwę i dusić (ja od razu robię to w garnku).

Dodać czosnek, mielone mięso i ugotowany ryż. Smażyć chwilę cały czas mieszając. Dolać sok pomidowrowy i wywar z warzyw. Przyparwić listkiem laurowym i kminkiem.

Gotować ok. 20 min., można uzupełnić wodą. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem lub innymi przyprawami wg uznania.
Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dobrze wymieszać.
Można udekorować ziołami, ja daję pietruszkę.

Zupa jest bardzo smaczna i sycąca. Przepis zaczerpnęłam z opakowania ryżu :)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Ashira, 2009-12-29 15:24:36
    Ashira
    2
    jest to jedna ze sztandarowych zup studenckich
    bardzo dobra i sycąca, stosunkowo tania.
    syci na bardzo długo, a nie jest tylko pustym zapychaczem.
    ja jednak zamiast ryżu przeważnie dodaję cieciorkę, fasolę lub inne tego typu.
  • mooonik, 2010-02-12 14:26:08
    mooonik
    1
    moja ulubiona zupa tez znalazłam na opakowaniu z ryżem, bardzo sycąca, smaczna, tania i szybko się ją robi , nie dodaje tylko kminku bo nie przepadam

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem