Kurki serowo tymiankowe pod ciastem francuskim

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2017-09-27
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurki serowo tymiankowe pod ciastem francuskim
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurki serowo tymiankowe pod ciastem francuskim

Składniki:

  • • 200 g świeżych kurek
  • • 1 łyżka masła
  • • 200 g serka topionego
  • • 100 ml słodkiej śmietanki
  • • 1 mały pęczek świeżego tymianku
  • • 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
  • • 100 g gotowego ciasta francuskiego
  • • pieprz czarny i sól do smaku

Przygotowanie:

Kurki oczyścić i poddusić na maśle na wolnym ogniu przez parę minut. Dodać serek topiony, słodką śmietankę i podgrzewając delikatnie zamieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżym rozmarynem. Tak przygotowanym farszem wypełnić małe naczynia do zapiekania, do ¾ ich wysokości. Posypać utartym serem żółtym Aldamer. Na wierzch wyłożyć podwójnie złożone ciasto francuskie. Następnie zapiec w piekarniku w temperaturze 190oC, przez ok. 12 minut.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: frytki z bakłażana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem