Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Kurczak pieczony

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2009-10-29
  • Kurczak pieczony

Składniki:

Przygotowanie:

Kurczaka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć w środku i z zewnątrz solą, pierzem, curry, majerankiem i estragonem. Odstawić do lodówki na 24 godz. Po tym czasie kurczaka nałożyć na butelkę (np. po piwie lub soku owocowym) z wodą. Ustawić pionowo butelkę z kurczakiem w metalowej miseczce i wszystko razem umieścić w piekarniku nagrzanym do 180°C, piec ok. półtorej godziny. Tłuszczem z pieczenia polewać często kurczaka. Gotowego kurczaka podać z ryżem na sypko i z surówką.

    Śr. ocena: 4.63 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 110 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • paulina150528, 2010-01-16 16:09:17
    paulina150528
    1
    Szczerze rozbawił mnie ten pomysł z butelką,nigdy wcześniej się z nim nie spotkałam
    Wypróbuje przy najbliższej okazji.

    Jednak jak dla mnie troszkę za mało przypraw. Dorzuciłabym od siebie kolendre , tymianek no i czosnek obowiązkowo
  • malinka118, 2010-01-16 16:55:19
    malinka118
    2
    Znam ten patent z butelką, ale jeszcze lepszy jest gdy w środku jest piwo. I do kurczaka obowiązkowo czosnek, bez niego jest bez wyrazu moim zdaniem.
  • Yoolia, 2010-01-16 20:06:36
    Yoolia
    1
    Polecam, kurczak tak upieczony jest świetny, mięsko jest wilgotne. Ja tez czosnkowa jestem i tegu mi tu brakuje. Poza tym super!!!
  • mww, 2010-05-04 11:48:43
    mww
    1
    Stary, wypróbowany przepis.. ja przyprawionego kurczaka zostawiam w lodówce do następnego dnia, czosnek obowiązkowo....

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo