Szaszłyki słodko-kwaśne z indyka

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2009-12-29
  • Szaszłyki słodko-kwaśne z indyka

Składniki:

Przygotowanie:

Filet z indyka tniemy na kawałki ok. 3x3cm.

Robimy zalewę:

Oliwę z oliwek, sos sojowy i przyprawy mieszamy.

Fileta wkładamy na 2h do zalewy do lodówki.

Paprykę, boczek, cebulkę, ananas, pieczarki kroimy na kawałki.

Nadziewamy na patyczki i układamy w naczyniu żaroodpornym podlewamy odrobiną zalewy i pieczemy 30-40 minut w 150 stopniach, z termoobiegiem.

Można również upiec na grillu.

Podajemy z sałatą i ryżem - polecam ryż z cebulką z mojego przepisu.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe