Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2017-10-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 150 ml ciepłej wody
  • 7 g suszonych drożdży
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki cukru
  • łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 łyżki oliwy + łyżeczka do posmarowania zagniecionego ciasta
  • 50 g Ketchupu Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
  • 100 g tartej mozzarelli
  • 50 g tartego parmezanu
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka posiekanej bazylii
  • łyżeczka posiekanego estragonu
  • łyżeczka listków tymianku

Przygotowanie:

Wymieszaj i wyrób składniki na ciasto. Zagniecione ciasto posmaruj oliwą, przełóż do miseczki i przykryj, do czasu, aż podwoi objętość. W tym czasie pokrój zioła i pomieszaj z dwoma rodzajami sera. Piekarnik nagrzej do 190 stopni.
Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkuj. Pokrój na prostokątne kawałki (około 16 sztuk). Przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj ketchupem Kotlin Z piekła rodem Extra Hot i posyp mieszanką serowo-ziołową. Piecz 15 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: frytki z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką