Mini tarty z serem, szynką i papryką oraz ketchupem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2017-10-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mini tarty z serem, szynką i papryką oraz ketchupem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mini tarty z serem, szynką i papryką oraz ketchupem

Składniki:

  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1/3 szklanki skrobi kukurydzianej
  • 1/3 szklanki skrobi ziemniaczanej
  • 2 jaja
  • 200 gram masła
  • sól
  • ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • 250 gram żółtego sera
  • salami w plastrach
  • sól, pieprz i majeranek

Przygotowanie:

Z podanych składników na kruche ciasto zagnieć jednolitą masę. Rozwałkuj ciasto i oblep nim wnętrza mini tart. Piecz spód w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12-15 minut, aż się zarumieni. Na patelni podsmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj pokrojoną paprykę. Podsmaż wszystkie składniki i dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Zetrzyj ser i pokrój szynkę. Na wierzchu podpieczonych spodów tart ułóż podsmażone składniki, starty ser i szynkę. Całość zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podawaj z ketchupem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z dynią i szpinakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką