Śledzie z papryką i korniszonami z czosnkiem

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2017-10-06
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śledzie z papryką i korniszonami z czosnkiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śledzie z papryką i korniszonami z czosnkiem

Składniki:

  • 10 ogórków korniszonów z czosnkiem Krakus
  • 500 g śledzi a’la Matjas
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 cebula
  • ½ pęczka koperku
  • 3 łyżki zalewy octowej z korniszonów
  • świeżo mielony pieprz, łyżeczka cukru
  • olej rzepakowy lub oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Filety śledziowe opłucz pod bieżącą wodą i włóż do miski z zimną wodą. Odstaw na 30 minut, aby pozbyć się nadmiaru soli. Czas moczenia zależy od tego, jak słone są ryby. W tym czasie cebulę, papryki oraz ogóreczki pokrój w kostkę. Do warzyw dodaj pieprz oraz zalewę z ogórków korniszonów z czosnkiem od Krakusa. Odsączone z nadmiaru wody śledzie pokrój na mniejsze kawałki. W słoiku ułóż warstwami warzywa, śledzie i posyp je świeżym koperkiem. Ostatnią warstwą powinny być warzywa. Całość zalej olejem i odstaw do lodówki przynajmniej na 24 godziny.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe