Ramen z kaczki z serem morskim

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2017-10-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ramen z kaczki z serem morskim
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ramen z kaczki z serem morskim

Składniki:

  • • ok. 3,5 l wody
  • • 1 pęczek włoszczyzny
  • • 4 udka z kaczki
  • • 3 ząbki czosnku
  • • 2-3 cząstki świeżego imbiru
  • • sól i sos sojowy do smaku
  • • 250 g makaronu chińskiego
  • • 1 pęczek szalotki ze szczypiorkiem
  • • 150 g sera morskiego MSM Mońki
  • • 1 papryczka chili
  • • 3 jajka ugotowane na twardo

Przygotowanie:

Włoszczyznę obrać, udka z kaczki umyć i wszystko włożyć do garnka oraz zalać zimną wodą. Doprawić solą, sosem sojowym i gotować na bardzo wolnym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. W połowie gotowania dodać obrany i grubo pokrojony czosnek oraz imbir. Mięso oddzielić od kości, pokroić razem z warzywami w cząstki i wyłożyć do miseczek. Wyłożyć również świeżo ugotowany i gorący makaron, grubo pokrojoną szalotkę ze szczypiorem i cienkie plasterki papryki chili. W każdej miseczce umieścić także po połówce jajka. Całość zalać wrzącym rosołem. Na koniec do miseczek z rosołem włożyć pokrojony w grubą kostkę ser morski.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe